Μιλκσεικ
Το μίλκσεϊκ (από το αγγλικό milkshake σε κατά λέξη μετάφραση γάλα φραπέ) είναι γλυκό, κρύο ρόφημα που φτιάχνεται συνήθως από γάλα, παγωμένο γάλα ή παγωτό σε συνδυασμό με γλυκαντικά ή σιρόπια όπως σιρόπι καραμέλας, βανίλιας , βουτύρου, σοκολάτας σαντιγί ή φρούτων. Το μίλκσεϊκ πρωτοεμφανίστηκε στην Αμερική και είναι ευρέως διαδεδομένο εκεί αφού σερβίρεται σε όλα τα εστιατόρια, τα καφέ και τα αναψυκτήρια. Η προετοιμασία του γίνεται συνήθως σε μια μηχανή μπλέντερ ή μίξερ στο οποίο τοποθετείται το παγωτό ή το γάλα αφού ανακατευτεί πρώτα το μείγμα στο χέρι. Πολλά μαγαζιά φαστ φουντ δεν κάνουν το μείγμα χειροποίητα με παγωτό. Αντίθετα κάνουν τα μείγματα σε αυτόματες μηχανές μίλκσεϊκ οι οποίες παγώνουν και σερβίρουν ένα έτοιμο μείγμα που περιέχει γάλα , γλυκαντικούς παράγοντες και ένα υλικό συμπύκνωσης. Παρ’ όλα αυτά κάποια μαγαζιά φαστ φουντ σερβίρουν ακόμα με παραδοσιακό τρόπο τα μίλκσεϊκ φτιάχνοντάς τα στο χέρι με φρέσκο παγωτό ή παγωμένο γάλα με γλυκαντικά ή σιρόπια. Τα μίλκσεϊκ μπορούν να φτιαχτούν και στο σπίτι σε ένα μπλέντερ ή σε μία αυτόματη μηχανή μίξης ποτών. Ένα μίλκσεϊκ μπορεί να φτιαχτεί ρίχνοντας σκόνη μέσα στο φρέσκο γάλα και ανακατεύοντας αυτά τα δύο να δημιουργηθεί το μείγμα. Αυτού του είδους τα μίλκσεϊκ μπορούν να σερβιριστούν σε διάφορες γεύσεις όπως μπανάνα, φράουλα, σοκολάτα και καραμέλα.
Comments
Post a Comment