Το σουφλέ (γαλλικά: soufflé‎) είναι ένας τρόπος μαγειρέματος φαγητού που προέρχεται από τη Γαλλία από τις αρχές του 18ου αιώνα. Σε συνδυασμό με διάφορα άλλα συστατικά, μπορεί να σερβιριστεί ως ένα αλμυρό κύριο πιάτο ή ως ένα γλυκό επιδόρπιο. Το σουφλέ συνήθως περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας απλής σφιχτής κρέμας που φτιάχνεται συχνά με μπεσαμέλ στην οποία ανακατεύονται ασπράδια αυγών χτυπημένα σε μαρέγκα. Η λέξη σουφλέ προέρχεται από το γαλλικό ρήμα souffler που σημαίνει «φυσητό» ή «να φουσκώσει».[1][2][3]

Comments