Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
|
Το λήμμα δεν περιέχει πηγές ή αυτές που περιέχει δεν επαρκούν. Μπορείτε να βοηθήσετε προσθέτοντας την κατάλληλη τεκμηρίωση. Υλικό που είναι ατεκμηρίωτο μπορεί να αμφισβητηθεί και να αφαιρεθεί.
Η σήμανση τοποθετήθηκε στις 19/05/2017. |
Τα
τσιπς ή
πατατάκια στα ελληνικά, είναι λεπτές φέτες
πατάτας
που έχουν τηγανιστεί σε λάδι, ψηθεί ή βραστεί. Τα τσιπς συνήθως
χρησιμεύουν ως σνακ, συνοδευτικό ή ορεκτικό. Τα κλασσικά τσιπς είναι
μαγειρεμένα και αλατισμένα. Οι επιπρόσθετες ποικιλίες παρασκευάζονται
χρησιμοποιώντας διάφορα αρώματα και συστατικά όπως
βότανα,
μπαχαρικά,
τυριά,
άλλες φυσικές γεύσεις, τεχνητά αρώματα και πρόσθετα. Γενικότερα, τα
τσιπς περιλαμβάνουν αλμυρά προϊόντα σνακ που παρασκευάζονται όχι μόνο
από πατάτα αλλά και από
καλαμπόκι,
ταπιόκα,
μπανάνα ή άλλα
σιτηρά, και άλλες ρίζες λαχανικών (π.χ.
γλυκοπατάτα και
καρότο) και άλλα φρούτα.
Comments
Post a Comment