Η πάστα φλώρα είναι τύπος επιδορπίου, τάρτας, που είναι κοινός στην Ιταλία, την Αργεντινή, την Παραγουάη, την Ουρουγουάη, την Αίγυπτο και την Ελλάδα. [1] Είναι ένα σκεπαστό, γεμάτο μαρμελάδα πιάτο ζαχαροπλαστικής που παρασκευάζεται κυρίως από αλεύρι, ζάχαρη και αυγό. [2] Το κάλυμμα της τάρτας είναι ένα πλέγμα με λεπτές ρίγες που εμφανίζει τη γέμιση από κάτω σε ρομβοειδή ή τετράγωνα τμήματα. Η πάστα φλώρα συνήθως ψήνεται σε κυκλικό σχήμα.
Το όνομα του πιάτου προέρχεται από το pasta frolla («εύθρυπτη ζύμη»[3]). Ιταλοί μετανάστες το έφεραν στην Αργεντινή και την Ουρουγουάη. Στα ελληνικά, η λέξη frolla παρερμηνεύτηκε με τη λέξη flora, άνθος.
Comments
Post a Comment